Blijf up-to-date

Op deze pagina houden we u graag op de hoogte van het reilen en zeilen op onze school. Voor ouders en verzorgers is er bovendien het ouderportaal. Daar vindt u ook specifieke informatie over de klas van uw kind of kinderen. Vanwege privacy en veiligheid staan de meeste foto’s alleen op het ouderportaal.

2 september, Lyntsjepraet!

22 augustus, Wat te doen als uw kind verkoudheidsklachten heeft?

4 juni, Ver soep elingen!

Vandaag heerlijke soep gegeten omdat we de ver-soep-elingen wilden vieren. Deze heerlijke soep werd gemaakt door Sultan onze conciërge. Laten we hopen dat we de rest van het jaar gezond blijven.  Zo'n  heerlijke soep zorgt in ieder geval voor de nodige vitamientjes.

 

4 juni, Yoga

Goedemiddag ouder(s)/verzorger(s),

 

Hier een kleine impressie van Tineke haar eerste yogales bij ons op school. De kinderen waren erg enthousiast en waren zichtbaar aan het genieten van deze les. 

 

Wilt u uw kind alsnog aanmelden voor deze lessen, dan kan dat en het kost vier euro per les. Een hapje vooraf zal zij verzorgen en daar hoeft u zich dus geen zorgen om te maken.

 

Opgeven kan bij mij of bij Tineke.

 

Voor nu een fijn weekend!

 

Met vriendelijke groet,

 

Vincent Achterberg

 

28 mei, Yoga!!

Goedenavond ouder(s)/verzorger(s),

 

In de bijlage kunt u informatie vinden over yoga-lessen voor kinderen. Dit zal bij ons op school gegeven worden door Tineke Sijbesma. Heeft u interesse? Laat het weten!!!

 

Met vriendelijke groet,

 

Vincent Achterberg

20 mei, Vernieuwde Beslisboom voor kinderen tot en met groep 8

Goedemorgen ouder(s)/verzorger(s),

 

Er is weer een nieuwe beslisboom. Deze kan u helpen bij het maken van een keuze of u uw kind wel of niet naar school moet laten gaan. De vernieuwde beslisboom kunt u vinden in de bijlage.

 

Ik hoop dat hij duidelijk genoeg is en bij twijfel kunt u mij altijd bellen of e-mailen.

 

Met vriendelijke groet,

 

Vincent Achterberg

26 april, BSO/VSO

Goedemiddag ouder(s)/verzorger(s),

 

Vorige week de vraag gesteld of er behoefte is aan VSO/BSO. Tot op heden weinig reactie. Dit kan natuurlijk het geval zijn, maar de behoefte verschilt enorm met verleden jaar.

Mocht u toch behoefte hebben aan BSO/VSO en u heeft onze eerdere bericht gemist, dan kunt u nog tot vrijdag 30 april reageren. 

 

Ook als er mensen in uw omgeving zijn met kleine kinderen, die nog niet op de peuter of op de basisschool zitten,  van wie u weet dat deze BSO/VSO nodig heeft, graag even aangeven. 

 

Met vriendelijke groet,

 

Vincent Achterberg

 

 

12 april, 't Spinneweb Tsjom

Vanuit de jeugdsoos wordt er een nieuwe activiteit voor jong en oud georganiseerd, de 'lego challenge'. Zie bijlage!

8 april, 4 tegen 4

Hoi sportieveling!


Voetbalvereniging Tzum organiseert op 24 april een een 4 x 4 voetbaltoernooi. We vinden het ontzettend leuk als je hier aan mee doet! We maken gemengde teams op leeftijd, dus als je nog niet zo goed kan voetballen is dit niet erg. Je hoeft geen lid te zijn van de voetbal vereniging, iedereen is welkom.


Ben je nieuwsgierig geworden? Geef je dan snel op! Dit kan via vvtzum@gmail.com
Voor meer informatie, zie de bijlage of kijk op de poster die in school hangt.


We zien je graag terug op 24 april!'

 

2 maart, World Servants

Goedemiddag ouder(s)/verzorger(s),

 

In de bijlage een flyer van World Servants. 

 

Met vriendelijke groet, 

 

Vincent Achterberg 

21 januari, Mededelingen

Goedemiddag ouder(s)/verzorger(s),

 

Update

De scholen blijven helaas gesloten tot minimaal 8 februari 2021 en daar balen wij enorm van, maar begrijpen dat het helaas niet anders kan. Zojuist hebben wij overleg gehad en we willen u laten weten dat we het er allemaal over eens zijn dat alle kinderen ongelooflijk hun best doen. We zien dat ze zo veel mogelijk online proberen te zijn/ de werkjes keurig op worden gehaald en dat ze daarnaast het werk zo goed mogelijk proberen te maken. Wij snappen ook dat het voor u als ouder/verzorger niet altijd heel gemakkelijk zal zijn om alles te organiseren, maar we zien ook dat u er alles aan doet om het allemaal voor elkaar te boksen. Echt geweldig!

 

Studiedag

12 februari stond er een studiedag op de planning, maar deze zal niet door gaan. Mochten de kinderen tegen die tijd weer naar school gaan, dan zijn ze die dag dus niet vrij.

Mocht u nou vragen hebben of opmerkingen, dan kunt u die altijd stellen. Gaat het over schoolwerk dan verwijs ik u naar de leerkracht, maar is het voor noodopvang of heeft u een vraag over andere zaken dan kunt u mij altijd e-mailen. 

 

Voor nu wil ik u nog een hele fijne avond wensen en hopelijk kunnen we deze bijzondere tijd snel achter ons laten.

 

Met vriendelijke groet,

 

Vincent Achterberg

17 december, Kerstgroet

Namens ons allemaal een hele fijne kerst en een gelukkig nieuwjaar. Wij hopen de kinderen zo snel mogelijk weer te mogen ontvangen bij ons op school!

5 december, Wallball/muurkaats clinic

Goedemiddag ouder(s)/verzorger(s),

 

In de bijlage een uitnodiging voor een leuke activiteit in de kerstvakantie voor alle kinderen van 6 t/m 17 jaar!

 

Geef je op voor 17 december zodat er een mooie coronaproof middag georganiseerd kan worden. 


groeten K.F. Wêz Wis Tsjom

 

2 december, Nieuwe beslisboom!

Goedemorgen ouder(s)/verzorger(s),

 

In de bijlage kunt u een vernieuwde beslisboom vinden. 

 

Wijzigingen in de beslisboom

De nieuwe versie is op de volgende punten gewijzigd:

·         De inleiding is vervangen door een kort overzicht van aandachtspunten die van belang zijn voordat er met de beslisboom wordt gestart.

·         Aan de startvraag is ‘in de afgelopen 10 dagen’ toegevoegd.

·         Bij resultaat ‘Kind blijft thuis’ is toegevoegd’ en laat zich (eventueel) testen’. Zie ook de toelichting hieronder.

·         Bij klachten van een huisgenoot wordt er onderscheid gemaakt tussen twee leeftijdscategorieën:

o    Huisgenoten van 0 jaar t/m groep 2: als het broertje of zusje klachten heeft die passen bij corona én koorts of benauwdheid heeft, hoeft het kind waarvoor de beslisboom wordt doorlopen niet thuis te blijven. Tenzij het broertje of zusje de afgelopen 14 dagen contact heeft gehad met iemand buiten het huishouden die corona heeft, zie de beslisboom.

o    Huisgenoten uit groep 3 of ouder: regels zijn onveranderd.

·         De thuisblijfperiode na een contact met iemand met corona is conform het RIVM advies 14 dagen.

·         De vraag of het kind terugkomt uit een rood of oranje gebied is komen te vervallen.

·         De term ‘neusverkoudheid’ is vervangen door ‘verkoudheidsklachten’. Daarmee volgen we de formulering van het RIVM.

·         Kader ‘Hoe lang moet een kind thuis blijven’ is uitgebreid zodat de regels duidelijker zijn.

·         Kader ‘Wanneer een kind laten testen’ is aangepast conform het laatste advies van het RIVM (zie uitleg hieronder).

 

Gewijzigd testadvies

Enige tijd is er een tekort aan testcapaciteit geweest waardoor er prioriteiten werden gesteld. De testcapaciteit is nu weer voldoende. Daarom zijn de adviezen voor het testen van kinderen tot en met 12 jaar op Covid-19 (corona) aangepast:

 

0 jaar t/m groep 2

Kinderen met verkoudheidsklachten en/of koorts/benauwdheid hoeven in principe niet getest te worden. Testen mag wel, maar is geen dringend advies. Testen wordt wel dringend geadviseerd als het kind onderdeel uit maakt van een bron- en contactonderzoek, een uitbraakonderzoek of als het kind ernstig ziek is.

 

Groep 3 t/m groep 8

Kinderen met alleen verkoudheidsklachten mogen getest worden, maar dat is geen dringend advies. Testen wordt wel dringend geadviseerd als het kind onderdeel uit maakt van bron- en contactonderzoek, een uitbraakonderzoek of als het kind ook koorts en/of benauwdheid heeft of ernstig ziek is.  Ongeacht dit testadvies mogen kinderen met klachten op verzoek van bijvoorbeeld de ouders of zorgverlener altijd getest worden.

Bovenstaande informatie is opgenomen in de beslisboom in het kader ‘wanneer een kind laten testen?’. Als het kind onderdeel uitmaakt van een bron- en contactonderzoek of uitbraakonderzoek is het testadvies dringender dan in de andere situaties waarin het kind thuis moet blijven. Testen kan nooit worden verplicht.

 

Ik hoop u zo voldoende te hebben geïnformeerd.

 

Met vriendelijke groet,

 

Vincent Achterberg

 

26 november, Ouder & kind yoga

Goedemiddag ouder(s)/verzorger(s),

In de bijlage kunt u een flyer vinden voor ouder & kind yoga. Wellicht is dit iets voor u en uw kind. Voor nu nog een fijne avond. 

Groeten Vincent Achterberg 

24 september, Aangepaste Beslisboom

Goedemiddag ouder(s)/verzorger(s),

 

In de bijlage kunt u de aangepaste beslisboom vinden. Door het volgen van de stappen is het makkelijker voor u om een keuze te maken in het wel of niet naar school laten gaan van uw kind. 

 

Mocht u hierover vragen hebben, dan kunt u natuurlijk altijd contact met mij opnemen.

 

Met vriendelijke goet,

 

Vincent Achterberg

18 september, World Servants

Goedemiddag ouders/verzorgers,

 

In de bijlage een flyer van World Servants

 

Wat doet World Servants?

World Servants is een internationale vrijwilligersorganisatie op christelijke grondslag. World Servants assisteert in ontwikkelingslanden door ondersteuning te bieden bij de realisatie van noodzakelijke gebouwen, zoals schoolgebouwen en klinieken. World Servants doet dit door het uitsturen van teams van Nederlandse jongeren. Het motto van World Servants is 'Bouwen aan verandering'. In de werkwijze van World Servants is persoonlijke verandering van jonge vrijwilligers even belangrijk als de totstandkoming van de noodzakelijke gebouwen.

Wij als school zullen dit jaar samenwerken met 7 enthousiaste jongeren uit Tzum. Dit zult u terugzien in een aantal acties die zij dit jaar zullen uitzetten op school. In de bijlage kunt u vinden welke 7 jongeren dit zijn. Later volgt er meer nieuws.

 

Voor nu een heel fijn weekend!

 

Met vriendelijke groet,

 

Vincent Achterberg

11 september, DONDERDAG 17 SEPTEMBER VAN 16.00 - 17.00 UUR GRATIS OPEN LES JEUGDTHEATER.

Wie wil je zijn? De koning? De oude mevrouw op de hoek? Tijdens onze lessen stimuleren we jouw creativiteit!
Verder kijken dan wat je al gewend was. Verder kijken dan je misschien durfde.
Daarnaast staat plezier en veiligheid centraal.
Plezier zorgt voor ontspanning en dat komt de creativiteit en samenwerking alleen maar ten goede.
Veiligheid zorgt ervoor dat je dingen kan uitproberen die je anders niet zou durven.
Info & opgave www.seewyn.nl
 
Vriendelijke groet,
 
Wim de Vrij

coördinator activiteiten

25 augustus, Voetbalclinic

In de bijlage kunt u een uitnodig vinden voor een voetbalclinic. Een prachtige kans om al vroeg (vanaf 4 jaar)kennis te maken met voetbal!

14 augustus, Nieuwe Website!

Vanaf vandaag de nieuwe website in de lucht. Deze vernieuwde website past veel beter bij onze school en laat zien waar wij waarde aan hechten. Wij zijn er erg trots op. Heel veel kijk en leesplezier. 

oktober

6 Kinderboekenweek. Thema: Worden wat je wil!

mei

13 Hemelvaart

oktober

16 Herfstvakantie

november

17 Studiedag personeel! Kinderen vrij!

december

3 Sinterklaas op school!
25 Kerstvakantie

februari

18 Studiedag personeel! Kinderen vrij!
19 Voorjaarsvakantie!

maart

20 KSG-dienst!

april

15 Goede vrijdag/Pasen
23 Mei-vakantie!

mei

26 Hemelvaartsweekend!

juni

6 Pinksteren!
21 Evaluatievergadering! Kinderen vrij!

juli

15 Zomervakantie!